ASV Zuidwest Limburg

Click here to edit subtitle

Lezing 13 november 2019

VALLEN EN OPSTAAN.

Rianne Smits en Maike Steuten, beiden werkzaam bij Fysiovision, waren onze gasten op 13 november. Zij gaven hun presentatie de naam “Zeg vallen maar vaarwel”, wat duidelijk maakt, dat het hier om valpreventie gaat.

Beide dames maken deel uit van een geriatrieteam van fysiotherapeuten, een team, speciaal voor ouderen dus.


Het algemene gedeelte van hun verhaal, over vloerkleedjes, snoeren, leuningen, stoeptegels en dergelijke, sla ik hier over. Immers, een middag over valpreventie hebben we eerder al eens gehad. Wat nieuw was, is dat ze een rollator en verstelbare wandelstok hadden meegenomen. Ze demonstreerden, hoe je deze hulpmiddelen moet afstellen en hoe je ze moet gebruiken en hoe vooral níet.
Ook demonstreerden ze hoe je weer veilig overeind kunt komen, als je tóch gevallen bent: eerst proberen op je buik te draaien, dan op handen en voeten komen en proberen naar een stevig meubel te kruipen (stoel, bed of tafel), waar je je aan kunt optrekken.

Fysiovision in Geleen heeft een trainingstuin, waarin door oefeningen de buitenwereld beter begaanbaar wordt voor u.

Het team wacht op een telefoontje van u voor een afspraak: 0464745348. Tijdens deze middag hebben zo’n acht leden al een afspraak gemaakt voor een bezoek aan huis.

P.S. Op verzoek van de beide dames heeft Anke Penders een aantal foto’s gemaakt, die ook op onze website te zien zijn.