ASV Zuidwest Limburg

Click here to edit subtitle

NS en de keuzedagen

Misschien reist u wel regelmatig met de trein en maakt u gebruik van de keuzedagen. In verband met de huidige maatregelen rond het coronavirus, is de kans groot dat u hier geen gebruik van kunt maken. De NS biedt hiervoor een oplossing waar we blij mee zijn.

Als uw keuzedag is verlopen, kan NS Klantenservice u een couponcode toesturen die op een later moment dit jaar te gebruiken is voor een vrije reisdag. U kunt hiervoor contact opnemen met NS Klantenservice. Let op: op dit moment is de wachttijd bij NS Klantenservice langer dan u van ons gewend bent.

Ook de NS heeft voor haar klanten een speciale pagina ingericht over het terug ontvangen van geld. Deze pagina vindt u hier:

https://www.ns.nl/klantenservice/geld-terug/corona.html

NS - TIPS

Uitzwaaien of winkelen

Iedereen met een OV-chipkaart kan een station met gesloten poortjes passeren. Er moet dan wel voldoende saldo (€ 10 of € 20) op uw kaart staan. Als u binnen 60 minuten in- en uitcheckt, betaalt u niets. Dit geldt ook voor de NS-Business Card.

OV-Chipkaart zonder product of saldo

Staat er geen of niet voldoende saldo op uw OV-chipkaart? Dan kunt u bij een NS-kaartautomaat gratis een eenmalig station passageproduct op uw kaart laden. Met dit product kunt u dezelfde dag 60 minuten doorbrengen op hetzelfde station als waar het product op de kaart is geladen. Dit product is beschikbaar op stations die een belangrijke functie als doorgang naar de andere kant van het spoor hebben.