Info inloopmiddag 10 juli 

De Cruciale Dans van de Honingbij: Bijen in ons Voedselsysteem

Welkom bij onze lezing over de onmisbare rol van honingbijen in ons voedselsysteem. Vandaag duiken we in de fascinerende wereld van deze kleine bestuivers en ontdekken we hoe hun dagelijkse dans essentieel is voor de biodiversiteit en onze voedselproductie. We gaan in op de navolgende onderdelen:

- De rol van honingbijen in de land- en tuinbouw.

- Economische waarde van bijen als bestuivers van cultuurgewassen.

- De impact van parasieten en insecticiden op bijenpopulaties.

- De symbiotische relatie tussen bijen en bloeiende planten.

- Hoe bijen bijdragen aan het voortbestaan van soorten door bestuiving.

We sluiten af met een reflectie op het belang van honingbijen, niet alleen voor onze ecosystemen maar ook voor onze voedselzekerheid. We bespreken hoe we als gemeenschap kunnen bijdragen aan het behoud van deze essentiële bestuivers.

Met een beter begrip van de cruciale rol van honingbijen, hopen we dat u geïnspireerd bent om actie te ondernemen en bij te dragen aan het behoud van deze ongelooflijke insecten en onze gedeelde toekomst.

Deze lezing is ontworpen om zowel informatief als interactief te zijn, met als doel bewustzijn te creëren en deelnemers te motiveren om bij te dragen aan de bescherming van honingbijen. We hopen dat u zich aansluit bij onze missie om deze vitale bestuivers te ondersteunen.

Tot dan en hartelijke groet, Peter Keulers

Maak een gratis website.