NIEUWS uit de omgeving

Veilig Verkeer Nederland organiseert binnenkort in jouw gemeente een gezellige opfriscursus voor fietsers met in de middag een praktijkgedeelte.

Alle 50-plussers die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. In opdracht van de regio Westelijke Mijnstreek organiseren we dit jaar een aantal VVN Opfriscursussen Fiets met praktijkmiddag als onderdeel van het programma Doortrappen. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens super gezellig.

In de gemeente Sittard-Geleen organiseren we dit jaar twee VVN Opfriscursus Fiets met praktijkmiddag. Deze opfriscursus staat onder leiding van experts van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen.

Onder het genot van een kopje koffie en/of thee met kleine traktatie leren deelnemers met behulp van praktische filmpjes, foto's en stellingen meer over veilig fietsen. Na een goed verzorgde lunch krijgen de deelnemers (als gewenst) een gratis fietsspiegel geïnstalleerd door een lokale fietsenhandelaar. Voordat de middag wordt afgesloten wordt er buiten een parcours gereden waarbij men praktische tips krijgt aangereikt.

De opfriscursussen in de gemeente Sittard-Geleen zijn op:

  • Dinsdag 23 april in Sittard van 10.00 tot 15.00 uur
  • Dinsdag 18 juni in Geleen van 10.00 tot 15.00 uur

Aanmelden

Ben je woonachtig in bovenstaande gemeente en heb je interesse in één van deze opfriscursussen meld je dan aan via onderstaande link, dit kan tot een week voor aanvang van de cursus:

vvn.nl/opfriscursussittardgeleen

Of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850.Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag je de aanmelding per mail sturen naar steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. 'VVN Opfriscursus Fiets Sittard of Geleen + de datum'. Vermeld in de mail je NAW gegevens en telefoonnummer en de datum van de cursus waaraan je deel wilt nemen.

Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegeve

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

Denk om jouw veiligheid in het verkeer en graag tot ziens !

Maak een gratis website.